Introductie

Welkom op mijn website. Deze staat in het teken staat van mijn hobby; modelbouw met LEGO. Een korte introductie lijkt mij wel op zijn plaats. Mijn naam is Daniël en ik ben woonachtig in het dorpje Oostzaan, gelegen onder de rook van Amsterdam, waar ik al mijn hele leven woon. Ik ben van het bouwjaar 1971, dus reken zelf maar uit.

Zoals wellicht bij velen begon deze hobby ergens in mijn prille jeugd. Je krijgt op een gegeven moment je eerste LEGO doosje. Al snel worden dat er meer en meer. In die dagen maakte ik trouw alles volgens voorbeeld en probeerde later wel mijn eigen creaties te verzinnen. Vooral het ruimtespul verdiende mijn voorkeur. Een neef van mij had dan weer voornamelijk technisch LEGO en daar hebben we menig uurtje mee doorgebracht. 

Ik bouw graag schaalmodellen van vrachtwagens. Als zoon van een vrachtwagenchauffeur is dat wellicht niet zo heel erg raar, je komt dan vanzelf met vrachtwagens in contact. Je mag in de vakanties wel eens een dag of meerdere mee. En zo raak je besmet met het "vrachtwagenvirus". In mijn jonge jaren bouwde ik ook al vrachtwagentjes. Bij knap weer ging de boel dan mee naar mijn grootouders zodat ik met mijn creatie aan een touwtje over de dijk waaraan zij woonden, waar zeer glad asfalt lag, mijn ritjes kon maken. Van mijn vroege creaties zijn helaas geen foto's gemaakt.

Ik weet nog dat de eerder genoemde neef de 5580 voor zijn verjaardag kreeg (die van de afbeelding hierboven). Ik heb de tijd dat ik bij hem op verjaarvisite was, het model goed zitten bekijken. Thuis heb ik de bak met LEGO gepakt en ben ik hem na gaan bouwen. In een ander kleurenspel omdat we de deuren in geel blauw hadden. Een redelijk geslaagd project was het gevolg.

De LEGO verdween op een gegeven moment toen ook mijn jongere broertjes er op uitgekeken raakte, naar zolder. In de tussentijd bouwde ik 1:24 bouwdozen en heb ik metalen modellen gespaard. Op een gegeven moment staan de planken van de kasten vol en staat het te verstoffen. Uiteindelijk heb ik wat ik kon verkopen, verkocht. Jaren later heb ik, geïnspireerd door de site van Dennis Bosman, de LEGO weer opgepakt. Het grote voordeel is dat je met LEGO de boel gewoon weer af kunt breken om aan een nieuw project te beginnen. Al is het wel met pijn in het hart.

Ik ben geen snelle bouwer, dus verwacht van mij niet al te veel modellen per jaar. De research naar een beoogd bouwsel vraagt de nodige tijd. Het is immers geen kant en klaar doosje van LEGO, alles is eigenbouw en moet je dus zelf uitvogelen. Desalnietemin wens ik iedere bezoeker in ieder geval veel plezier aan deze site.

Mocht je me willen mailen, dan kan dat via dit adres

Joomla templates by a4joomla