Modelshow Europe 2018

Met de Modelshow Europe in Ede zit de eerste show van het jaar is al weer achter de rug. De afgelopen dagen nog "even" een idee voor de Swingwing uitgewerkt en wat kleine details toegevoegd. Ik heb de dieplader op zijn kant gemaakt, dwz waar je bij LEGO normaliter de nopjes boven wijzen, heb ik het chassis een kwartslag gedraaid om een stevige constructie te kunnen maken, die niet doorhangt. Van dat laatste is geen sprake meer, maar het vroeg wel een flinke verbouwing. Ik heb ook twee pneumatische cylinders geplaatst. Ik ben er nog niet zeker van of die de kracht kunnen leveren die nodig is om het geheel uit- en weer in elkaar te kunnen laten bewegen. Verder nog wat kleine details geplaatst en dan begint het al redelijk ergens op te lijken. Ook heb ik door Jaap Technic stickers laten maken om de MACK Titan in de "kleuren" van Tutt Bryant te krijgen. Super stickers en maken het model nog een tikkie meer af. 

MSE is altijd een show met veel publiek uit het vakgebied. Ook vinden steeds meer LEGO bouwers hun weg als bezoeker. Ook is er veel internationaal bezoek. Weer vele leuke gesprekken gevoerd. Met de Miniliner weer een aantal rondjes op het baantje gereden. Tips en ideeën uitgewisseld en soms gewoon lekker bijgekletst.

Oldtimerdag Oostzaan

Met mede LEGO (en Scania) enthousiasteling Ralf hebben we op 3 september in Oostzaan een aantal meter tafel met LEGO modellen gevuld. Door de organisatie van het evenement was een echte hippe pallettafel in elkaar geschroefd. Met mijn witte tafelzeil was de aankleding compleet. Ralf had een drietal torpedo Scania's meegenomen, ik heb de rest van de ruimte benut om de Superliner met de bomentrailer neer te zetten. Ook had ik de Titan neergezet en reed ik met de kleine Ultraliner zo nu en dan een rondje voor het publiek. Vanaf 12:00 uur liep het dorpsplein vol met oldtimers in alle soorten en maten. Ons hoekje werd druk bezocht en naast de aandacht van de jeugd, kregen we ook weer veel belangstelling van de rest van het publiek. Al met al een leuke dag met mooi weer, veel aanspraak en gezellige muziek.

 

Modelshow Europe 2017

De Modelshow Europe in Ede is één van de evenementen waar ik met mijn modellen te zien ben. Vandaag was het weer zo ver. Samen met een clubje andere leden van de Scale Modellers Association waar ik sinds medio vorig jaar aan toegevoegd ben, hebben we weer voor heel wat bekijks gezorgd. Op ons demoplein(tje) konden we mooi rondtuffen met diverse modellen. Zelf had ik daar een MACK Ultraliner tussen gezet. Ik had nooit verwacht dat je zo'n lol kon hebben aan het "chauffeuren".

Inmiddels is er ook een filmpje beschikbaar gekomen. Je vindt die uiteraard bij de filmpjes. Voor een aantal bezoekers heb ik ook een link geplaatst naar het filmpje dat gemaakt is met de grote LTM 11200 kraan in combinatie met de begeleidende VW Transporter en diverse Mercedessen.

Joomla templates by a4joomla