Modelshow Europe 2017

De Modelshow Europe in Ede is één van de evenementen waar ik met mijn modellen te zien ben. Vandaag was het weer zo ver. Samen met een clubje andere leden van de Scale Modellers Association waar ik sinds medio vorig jaar aan toegevoegd ben, hebben we weer voor heel wat bekijks gezorgd. Op ons demoplein(tje) konden we mooi rondtuffen met diverse modellen. Zelf had ik daar een MACK Ultraliner tussen gezet. Ik had nooit verwacht dat je zo'n lol kon hebben aan het "chauffeuren".

Inmiddels is er ook een filmpje beschikbaar gekomen. Je vindt die uiteraard bij de filmpjes. Voor een aantal bezoekers heb ik ook een link geplaatst naar het filmpje dat gemaakt is met de grote LTM 11200 kraan in combinatie met de begeleidende VW Transporter en diverse Mercedessen.

Venhuizen

Tijdens de Paasdagen vindt er in Venhuizen jaarlijks een oldtimershow plaats. Ik ben daar eens gaan kijken. De aanleiding daartoe was dat ik via Facebook al een tijdje het restauratieproject volg van een van de Mack's die bij Overdorp heeft gereden. Deze is in Overdorp kleuren teruggebracht. Daardoor was ik ook op de hoogte van het feit dat de F-Mack tijdens deze oldtimershow aanwezig zou zin. Via mijn collega kon ik al voor de officiële openingstijd naar binnen. Het was toen gelukkig nog rustig qua bezoekers. Ik heb mijn model van een Overdorp Mack (overigens heb ik een ander exemplaar als voorbeeld gebruikt, het scheelt maar 1 nummer). Ik heb daar wat plaatjes geschoten. Al snel werd het te druk en heb ik mijn model opgeborgen. Ik ben de rest van het oldtimerpark eens gaan bezichtigen om daarna een aantal malen terug te keren bij de Mack en Overdorp mensen. Mooi om al die verhalen te horen.

Modelshow Europe 2016

19 maart 2016

De eerste show van het jaar en tevens een dag waar veel top LEGO bouwers hun kunnen tonen. In het straatje 1:13 had ik de Overdorp Mack, de Mack Superliner met stepdecktrailer en Mack Titan met Drake swingwing en dolly neergezet. Doordat er wat mensen waren afgehaakt, kon het allemaal lekker ruim staan.

De Drake swingwing is een nieuw project. Nadat ik vorig jaar was begonnen met een ander concept van deze Australische constructeur, ben ik overgestapt naar een swingwing. De trailer is in breedte te verstellen, maar net even op een andere wijze dan het vorige exemplaar. Na de Mackdag afgelopen najaar, was het model dat toen in aanbouw was, tijdens transport van de show naar huis gesneuveld. Iets te onhandig opgepakt. Het blijft Lego.

De show zelf was weer goed bezocht. Leuke reacties van de bezoekers en weer over van alles en nog wat gekletst.  

Joomla templates by a4joomla